Een website bijhouden en onderhouden doe je zo

Je website bijhouden en onderhouden.

Inhoudsopgave:

Een website bijhouden en onderhouden is van cruciaal belang. Of dit nu voor je bedrijf is of voor persoonlijk gebruik. Een goed onderhouden website is niet alleen van invloed op de betrouwbaarheid en professionaliteit, maar het is ook essentieel voor de vindbaarheid in zoekmachines. In deze blog nemen we je mee door de belangrijkste aspecten van website-onderhoud en bieden we handige tips om dit proces soepel te laten verlopen.

Waarom is het belangrijk om jouw website bij te houden?

Je website is het digitale visitekaartje van je bedrijf of project, en vaak de eerste kennismaking met potentiële klanten. Een verouderde of onregelmatig bijgewerkte website kan bezoekers afschrikken. Bovendien houden zoekmachines zoals Google van actuele en relevante content. Hier zijn enkele redenen waarom je je website regelmatig moet bijwerken en onderhouden:

1. Betrouwbaarheid en Professionaliteit: Een goed onderhouden website straalt betrouwbaarheid en professionaliteit uit naar je bezoekers. Het laat zien dat je actief en toegewijd bent aan je online aanwezigheid.

2. Vindbaarheid in Zoekmachines: Zoekmachines geven de voorkeur aan websites met regelmatig bijgewerkte content. Dit verbetert je positie in zoekresultaten, waardoor meer potentiële klanten je website kunnen vinden.

3. Klantbetrokkenheid: Door nieuwe content toe te voegen, blijf je bezoekers betrokken houden. Dit vergroot de kans dat ze terugkeren en klanten worden.

Nu we begrijpen waarom website-onderhoud essentieel is, laten we eens kijken naar enkele praktische stappen om je website effectief bij te houden.

Bijhouden van je website: Tips

1. Updaten van je bedrijfsinformatie op je website

Het bijwerken van je bedrijfsgegevens op je website is cruciaal. Klanten vertrouwen op actuele informatie, zoals openingstijden en contactgegevens. Het vergroot de klanttevredenheid, helpt je concurrerend te blijven en voorkomt verwarring. Kortom, het is de sleutel tot succesvolle online interacties.

2. Gebruik een gebruiksvriendelijke CMS systeem en contentbuilder

Een content management systeem (CMS) vormt een onmisbare troef voor het effectief beheren van je website. Neem bijvoorbeeld WordPress, een veelgebruikt CMS-platform dat de flexibiliteit biedt om moeiteloos en snel content aan te passen, of zelfs om regelmatig blogposts te publiceren. Dit krachtige systeem maakt het beheer van je online aanwezigheid tot een fluitje van een cent.

En als we het hebben over het stroomlijnen van het bewerkingsproces en het bijhouden van je website, dan is daar de magie van een content builder, zoals Elementor Pro. Deze geavanceerde tool tilt je mogelijkheden naar een hoger niveau door het simpel maken van het toevoegen van nieuwe pagina’s en het integreren van diverse elementen in je site. Elementor Pro neemt de complexiteit weg en maakt het creëren en beheren van je online content net zo toegankelijk als schilderen op een leeg canvas, waardoor je website er altijd fris en aantrekkelijk uitziet.

Wordpress interface

3. Direct updates uitvoeren

Zorg ervoor dat je technische updates direct uitvoert wanneer ze beschikbaar zijn. Dit zorgt voor de veiligheid en stabiliteit van je website en minimaliseert het risico op beveiligingsproblemen. Zorg dus dat jouw website altijd up to date is en check je website zeker 1 keer per week op updates!

4. Geef afbeeldingen zinvolle namen

Bij het toevoegen van afbeeldingen aan je website, geef ze zinvolle namen die relevante zoekwoorden bevatten. Dit verbetert de zoekmachine-optimalisatie (SEO) van je site. Het geven van zogenaamde alt-tags is heel eenvoudig en zal zorgen voor betere prestaties.

5. Regelmatig bloggen

Een blog toevoegen aan je website is een uitstekende manier om regelmatig nieuwe content te creëren. Dit trekt niet alleen bezoekers aan, maar helpt je ook om je website hoger te laten scoren in zoekmachines. Zorg voor content die je doelgroep interessant vindt en beantwoord vragen waar ze mee zitten.

Website bijhouden: Bloggen helpt hierbij!

6. Intern linken

Voeg relevante interne links toe in je blogposts en pagina’s om bezoekers langer op je site te houden. Dit is niet alleen goed voor de gebruikerservaring, maar wordt ook gewaardeerd door zoekmachines. Het kan ontzettend handig zijn om op voorhand een structuur te bepalen en te kijken welke blogs/pagina’s je kan aan elkaar kan linken. Zorg voor een goede interne linkstructuur!

7. Hergebruik content op andere kanalen

Maak gebruik van de content die je op je website hebt gemaakt door deze op andere platforms te delen, zoals social media of een YouTube-kanaal. Dit vergroot je bereik en trekt meer verkeer naar je website.

Wij posten onze blogs bijvoorbeeld in facebookgroepen om andere bloggers te helpen met SEO- en blogtips. Op deze manier krijgen wij een groter bereik en nemen de trouwe bloglezers toe.

9. Uitbesteden van taken

Als je merkt dat het bijhouden van je website te tijdrovend is, overweeg dan om bepaalde taken uit te besteden, zoals technisch onderhoud, contentcreatie of updates. Het kan de moeite waard zijn om professionals in te huren. Bij À Volonté kunnen wij alle taken voor u uit handen nemen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen beteken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Kortom, het bijhouden van je website is essentieel voor de betrouwbaarheid, vindbaarheid en klantbetrokkenheid. Door regelmatig nieuwe content toe te voegen, technische updates uit te voeren en gebruik te maken van handige tools, kun je je website effectief onderhouden en laten groeien. Neem de tijd om te investeren in je online aanwezigheid, want het zal zich vertalen in meer bezoekers, klanten en succes.

Een goed onderhouden website blijft ‘werk in uitvoering,’ en met de juiste aanpak wordt het onderhoud een naadloos proces dat je bedrijf naar nieuwe hoogten zal brengen. Zorg ervoor dat je website ‘up-to-date’ blijft en gebruik deze als een krachtig marketinginstrument om je doelen te bereiken.

Wil je nog meer tips om je website bij te houden en te optimaliseren voor succes? Laat me je meenemen in een reis door effectief websitebeheer, en ontdek hoe je je online aanwezigheid kunt transformeren tot een drijvende kracht achter je bedrijf. Het is tijd om je website te laten werken voor jou!

Meer Tips

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?​