Klantonderzoek naar de impact van marketing in de Horecabranche

Restaurant website

Inhoudsopgave:

Voor ons recente onderzoek hebben we het klantgedrag in de Horeca branche geanalyseerd. We wilden begrijpen hoe klanten beslissingen nemen bij het kiezen van een restaurant, café of bar, en wat hun voorkeuren en verwachtingen zijn.

Onze bevindingen suggereren dat klanten een breed scala aan factoren overwegen bij het kiezen van een Horeca gelegenheid. Naast de kwaliteit van het eten en drinken, speelt de sfeer en ambiance van de locatie ook een belangrijke rol in de besluitvorming. Daarnaast hechten klanten veel waarde aan de vriendelijkheid en professionaliteit van het personeel en de snelheid van de service.

We hebben ook ontdekt dat klanten steeds meer aandacht besteden aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid bij het kiezen van een Horeca gelegenheid. Dit heeft ertoe geleid dat veel restaurants, cafés en bars milieuvriendelijke praktijken hebben geïntegreerd in hun bedrijfsvoering, zoals het gebruik van duurzame ingrediënten en verpakkingen.

restaurant onderzoek

Ons onderzoek suggereert dat het begrijpen van klantgedrag en voorkeuren in de Horeca branche essentieel is voor bedrijven om te kunnen concurreren en te groeien in deze industrie. Door rekening te houden met de factoren die klanten belangrijk vinden bij het kiezen van een locatie, kunnen Horeca ondernemers hun bedrijfsvoering optimaliseren en een betere klantervaring bieden.

Het belang van online reviews

Online reviews zijn een belangrijke factor voor Nederlandse shoppers bij het aanschaffen van producten of diensten. Ze maken deel uit van de online marketing middelen voor horeca. Uit onderzoek van Marloes Dobbe blijkt dat maar liefst 75% van de consumenten online reviews leest, waarbij 25% van de aankopen wordt bepaald aan de hand van deze reviews. Dit maakt reviewmarketing en het genereren van positieve mond-tot-mondreclame steeds belangrijker.

Het onderzoek van communicatie-adviesbureau Porter Novelli toont aan dat ongeveer 50% van de Nederlanders online recensies leest voordat ze een aankoop doen die duurder is dan €50. Toch hecht slechts 20% van de Nederlanders waarde aan de online recensies. Het is daarom van belang dat bedrijven reviews actief managen om klanten te helpen bij het maken van de juiste keuze en te zorgen voor meer omzet en klantloyaliteit.

Het effect van reviews op consumenten

Dessert van chocolade, framboos en munt

Het onderzoek van Paul Ketelaar en Laura Sleven van de Radboud Universiteit toont aan dat reviews een negatief effect hebben op consumenten, tenzij de reviews positief zijn. Negatieve reviews hebben zelfs een sterker effect dan positieve reviews. Daarnaast hebben positieve en negatieve reviews een groter effect op leken dan op experts en hebben jongeren een hogere aankoopintentie via internet dan ouderen.

De voordelen van reviewmarketing

Reviewmarketing heeft drie grote voordelen voor bedrijven en organisaties: meer omzet, feedback voor product- en serviceverlening en inzicht in de doelgroep. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat klantenreviews een enorme impact hebben op het aankoopgedrag van consumenten. Goede reviews leiden tot meer aankopen, hogere omzetten en klantloyaliteit. Daarnaast bieden reviews bedrijven waardevolle feedback over hun producten en serviceverlening en helpen ze bij het verkrijgen van inzicht in hun doelgroep.

Conclusie

Reviews zijn belangrijk voor Nederlandse consumenten bij het maken van aankoopbeslissingen. Bedrijven en organisaties moeten daarom actief aan de slag gaan met reviewmarketing om klanten te helpen bij het maken van de juiste keuze en om meer omzet en klantloyaliteit te genereren. Reviews bieden daarnaast waardevolle feedback en inzicht in de doelgroep, wat bedrijven kan helpen hun producten en serviceverlening te verbeteren.

Pompoensoep in pompoen omhulsel

Het belang van een professionele website

Een goede website is voor bedrijven in de horecabranche van onschatbare waarde. Het is namelijk de eerste online indruk die consumenten van een organisatie krijgen. In de snelle, moderne wereld van online handel is het dan ook cruciaal dat een website direct een goede indruk maakt. Het ontwerp van een website is hierbij van groot belang en kan op verschillende factoren worden beoordeeld, zoals de lay-out, kleurgebruik en productvisualisaties.

Uit verschillende studies is gebleken dat de aantrekkelijkheid, duidelijkheid van navigatie en technische kwaliteit van een website een grote invloed hebben op de waardering van consumenten. Een goed ontworpen website kan leiden tot hogere conversieratio’s en een betere klanttevredenheid. Daarom is het voor bedrijven in de horecabranche van groot belang om zich bewust te zijn van het belang van een goed ontworpen website, zodat zij kunnen blijven concurreren in de online wereld.

Restaurant website

Net als in andere branches heeft ook het webdesign in de horecabranche de potentie om de respons van consumenten te beïnvloeden. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van online atmosferics, zoals de website lay-out, kleur en productvisualisaties, kan er een grote impact worden gemaakt. Het is dan ook aan te raden dat bedrijven in de horecabranche het ontwerp van hun website serieus nemen en rekening houden met de verschillende factoren die bijdragen aan een goede gebruikerservaring. Zo zullen zij niet alleen een goede indruk maken op hun potentiële klanten, maar ook zorgen voor tevreden en terugkerende gasten.

Meer Tips

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?​