Waarom online reviews zo belangrijk zijn voor uw restaurant?

Review marketing

Inhoudsopgave:

Als eigenaar van een horecabedrijf weet u hoe belangrijk het is om online aanwezig te zijn en uw bedrijf te promoten. Maar wist u dat online reviews een cruciale rol spelen bij het aantrekken van nieuwe gasten en het verbeteren van uw zoekmachine ranking? 90% van alle restaurantbezoekers bekijkt eerst reviews voor ze naar een restaurant gaan! Reviews zijn een belangrijk onderdeel binnen lokale online marketing. Positieve reviews zijn dus essentieel voor een succesvol restaurant. In dit artikel zullen we uitleggen waarom online reviews zo belangrijk zijn en hoe u ze kunt gebruiken om meer gasten naar uw restaurant te lokken!

Restaurant reviews

Waarom zijn online reviews zo belangrijk voor restaurants?

Online reviews spelen een belangrijke rol in de besluitvorming van klanten. Bijna 90% van de consumenten leest online reviews voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Dit betekent dat het hebben van veel positieve reviews kan leiden tot meer klanten en meer omzet. Net zoals bij andere diensten en producten willen mensen op een snelle, makkelijke en toegankelijke manier zien waar ze aan toe zijn. In principe stelt een potentiële gast voor uw restaurant de vragen: Voldoet dit restaurant aan mijn behoeften? Krijg ik er de service die ik wil? Is dit mijn geld waard? Kan ik erop vertrouwen dat ik hier lekker, goed en prettig kan lunchen of dineren?

Om een betrouwbaar beeld te krijgen van uw restaurant is de mening van andere mensen een betrouwbare en belangrijke informatiebron. Een restaurant met te veel slechte reviews kan omzet mislopen. Een restaurant met fantastische reviews kan op extra reserveringen rekenen.

Enkele cijfers op een rij

Wist je dat:

 • 85% van de consumenten online reviews net zo vertrouwt als persoonlijke aanbevelingen?
 • Klanten gemiddeld 10 reviews lezen voordat ze een aankoopbeslissing nemen?
 • Bedrijven die meer dan 40 reviews hebben, 90% meer leads genereren dan bedrijven met minder dan 5 reviews?
 • Google reviews een van de belangrijkste factoren zijn voor lokale SEO?
Waarom reviews belangrijk zijn voor restaurants

Reviews zijn belangrijk voor de vindbaarheid van uw restaurant

Zoekmachines hechten namelijk veel waarde aan de hoeveelheid, kwaliteit en relevantie van de content op jouw website. Positieve klantreviews dragen bij aan de hoeveelheid en kwaliteit van deze content en kunnen daarmee helpen bij het verbeteren van jouw zoekmachine-optimalisatie. Het is dus belangrijk om klanten te stimuleren om recensies achter te laten op platforms zoals Google, TripAdvisor of Facebook.

Daarnaast zijn klantreviews een belangrijke factor voor lokale SEO. Wanneer iemand in Google zoekt naar restaurants in jouw regio, worden restaurants met veel en positieve reviews hoger in de zoekresultaten weergegeven. Dit kan zorgen voor meer verkeer naar jouw website en meer potentiële klanten.

Hoe komt mijn restaurant aan meer reviews?

Het verkrijgen van online reviews kan een uitdaging zijn, vooral als u niet weet waar u moet beginnen. Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen! In een andere blog vertellen we uitgebreid over een strategie om meer reviews te ontvangen voor uw restaurant. Hieronder volgen enkele tips om u op weg te helpen:

 1. Maak het gemakkelijk voor gasten om een review achter te laten. Zorg ervoor dat u duidelijk aangeeft waar gasten een review kunnen achterlaten en hoe ze dit kunnen doen. Maak het zo eenvoudig mogelijk voor hen.
 2. Vraag om reviews. Vraag klanten om een review achter te laten nadat ze bij u hebben gegeten of gedronken. Maak gebruik van follow-up e-mails of social media om hen eraan te herinneren om een review achter te laten.
 3. Beloon gasten. U kunt gasten stimuleren om een review achter te laten door een kleine beloning aan te bieden, zoals een gratis drankje of een korting op hun volgende maaltijd.
 4. Reageer op reviews. Het is belangrijk om te reageren op alle reviews die u ontvangt, zowel positief als negatief. Laat zien dat u betrokken bent en geïnteresseerd bent in de mening van uw gasten.
 5. Zorg ervoor dat je aan de verwachting van gasten voldoet! Natuurlijk is de beste manier om meer reviews te krijgen van gasten simpelweg door ze een aangename ervaring te bieden!
 6. Optimaliseer uw Google my business account. Google kan notificaties versturen naar uw gasten wanneer ze uw restaurant bezocht hebben. Hiervoor is het echter wél essentieel dat u een Google my business account aanmaakt, zodat Google kan verifiëren dat het restaurant en de online gegevens kloppen en legitiem zijn.
 7. Zorg voor een mooie en goed werkende website! Met een goede professionele website voor uw restaurant, komt u hoger in de zoekresultaten van Google wanneer mensen je restaurant zoeken via zoekmachines. Een goed werkende en gebruiksvriendelijke website stelt gasten in staat om makkelijker reviews achter te laten. Daarnaast kan dit ook helpen om nieuwe gasten aan te trekken.
Gast deelt review van restaurant

Conclusie

Het verkrijgen van online reviews is van vitaal belang voor het succes van uw horecabedrijf. Door het implementeren van de bovenstaande tips kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf groeit en bloeit. Onthoud dat elke review telt en dat het belangrijk is om uw klanten te betrekken en te laten weten dat u hun mening waardeert. Wanneer u veel positieve reviews heeft, zal dit leiden tot meer klanten en meer omzet, terwijl uw zoekmachine ranking verbetert.

Wacht niet langer en begin vandaag nog met het verkrijgen van online reviews voor uw horecabedrijf. Het is belangrijk om jouw website bij te houden en te onderhouden. Plaats daarom ook online reviews op je website!

Meer Tips

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?​